zaterdag 14 april 2012

Agua del Mar (Oostende)

Het is zaterdagavond en paasvakantie, maar lastminute een plekje versieren bij Agua del Mar blijkt zowaar geen probleem. We klinken met picon witte wijn en bestellen alvast twee tapa's: zalm en bruchetta. De broodstaafjes zijn vergezeld van een zwarte olijventapenade, een pesto en een fantastisch heerlijke tapenade van zongedroogde tomaten. Het zalmhapje lijkt een bavarois met een toplaag zalm en is eveneens bijzonder lekker.

De bediening is erg sympathiek en het zicht is magnifiek. We zijn ietwat door de zon verblind maar zien de pracht van het strand en de uitgestrekte zee. Ook de kustlijn lijkt wel oneindig.

Er lijkt aardig gesnoeid in de kaart. Half zoveel keuze zowel bij de tapa's als bij de voor- en hoofdgerechten. Bij de hoofdgerechten is niettemin een vegetarisch gerecht overeind gebleven: een sojaburger met tomaat. De ene kant kiest resoluut hiervoor, de overzijde opteert voor Mechelse koekoek. De sojaburger wordt gepresenteerd als een echte hamburger: een broodje met daarop de sojaburger (die qua structuur en smaak gelijkaardig is aan de groentenburger van Iglo), een lekker sausje en wat frietjes. Niet wat we verwacht hadden, maar lekker.
Aan de andere kant zien we drie kleine stukjes filet van koekoek met twee kleine pureetjes: eentje van kanstanjes en een ander van spruitjes. Bescheiden maar oké. De witte huiswijn moet onderdoen voor de rode huiswijn die heerlijk vol van smaak en geur is.

De score blijft hangen op check this out, al was vooral het zicht en niet de keuken overdonderend.

www.aguadelmar.be

Onze score: check this out
Bediening: sympathiek
Omgeving: stijlvol met zeezicht
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten