vrijdag 30 maart 2012

Pakhuis (Gent)

Wat de plek nu precies een favoriet maakt, valt moeilijk te formuleren maar het heeft vast te maken met de combinatie van een uniek decor en een steeds wervelende ambiance. Zonder te reserveren moet je veel geluk hebben als je nog een tafel wil, want de zaak zit altijd bomvol. Ook vanavond zit het vol, maar we hebben gereserveerd, en dus lopen we fluitend naar binnen. We krijgen een tafeltje boven. Een tafelgenoot vertelt dat hij op diezelfde plek ooit een mes naar beneden liet vallen. Wanneer ik zie waar dat mes overal terecht had kunnen komen, besluit ik dat het boven een stuk veiliger is dan beneden.

Daar klinken we op en we doen dat aan onze kant met een picon witte wijn en een Gents aperitief met iets vlierbloesemachtigs. Een prima start. Een eerste rond wordt ingezet met sashimi. Lekker. Aan de andere kant komen er oesters. Het 'assiette amateur' bestaat uit platte oesters en twee types diepe oesters. Hoewel diepe oesters onze voorkeur wegdragen, houden we van variatie.

Het Pakhuis is trots op zijn Ferme Le Devant: 80 hectaren weilanden en bossen in het hartje van de Bressestreek die ze samen met Dock's Café en La Quincallerie kochten om er producten te kweken. Dieren zouden er in goeie en stressloze omstandigheden kunnen opgroeien. De ene kant is alvast overtuigd genoeg om de bout van de Poulet de Bresse te kiezen. Die komt er met lekkere braadjus, een prima salade, dikke frieten met oregano en verrassende yoghurt met tandoorikruiden. De zeetongen aan de andere kant zijn gebakken in boter met citroentoetsen en smaken even heerlijk. En ook de frietjes en huisbereide mayonaise zijn perfect.

Zo moet brasseriekeuken zijn.

Afsluiten doen we met dame blanche en irish coffee.

www.pakhuis.be

Onze score: check this out
Bediening: hartelijk
Omgeving: bijzonder kader
Prijs: medium
Geen opmerkingen:

Een reactie posten