maandag 26 maart 2012

Kaai 15 (Nieuwpoort)

Onlangs probeerden we hier zonder reservering een tafel te bemachtigen. Omdat we toen geen succes boekten, reserveerden we vandaag wél. Op maandagavond blijkt dit niet nodig, maar we namen het zekere voor het onzekere.

Er is een aantrekkelijk menuutje, en ook à la carte lonken veel gerechten. Terwijl we twijfelen en afwegen, nippen we af en toe van onze picon vin blanc. We krijgen er ook een lekker hapje bij van bloemkoolmousse. Uiteindelijk kiest één kant voor het menu, en gaat de andere à la carte.

Het menu start met een pittige bisque, nobashigarnalen en sint-jacobsnootjes. Verrassend lekker. De andere kant geniet van zijn stukjes gebakken paling met tartaar en een lauw erg smaakvol accompagnement. De witte huiswijn, Colombard Sauvignon uit Gascogne, heeft nauwelijks kleur maar wel smaak.

Vervolgens brengt het menu ons kabeljauw met citroen en risotto. De kabeljauw is gegrild en hoewel de ene kant daar verzot op is, moet de andere kant vaststellen dat dit geen favoriet is. De risotto behoort evenwel tot de beste die we ooit aten. Er zijn ook wat gegrilde groentjes en zeewier bij te vinden. Ze zijn fan van het wier, dat we in bijna elk gerecht terugvinden. De andere kant is in de wolken met de wok van scampi, look en pasta. De keuze mag weinig avontuurlijk lijken, het smaakt fantastisch.

Afsluiten doen we met een dame blanche met échte chocoladesaus, en een nagerechtje op basis van nougat en caramel. Heerlijk!

www.kaai15.be

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk
Omgeving: aangenaam
Prijs: medium

Geen opmerkingen:

Een reactie posten