vrijdag 23 maart 2012

Bhavani (Brugge)

We hebben enkele geslaagde missies te vieren en besluiten dat te doen in de Bhavani in Brugge.
De kaart is anders dan de vorige keer en dat wijst op verse producten en frisse ideeën. "Vind ik leuk", had er een knop geweest. Ook het hapje bij het klinken (Cava rosé) vinden we leuk: in de tandoori zacht gegaarde pladijs. Fijn! Ook attent dat de gastheer vroeg of de persoon die vegetarisch bestelde ook vis eet, anders hadden ze de amuse best willen aanpassen.

Starten doet de ene kant met vispasteitjes. Niet te vergelijken met zijn Thaise variant, want hier veel smeuïger met pikante prikkels. Mooi gepresenteerd ook met de mosseltjes: "opdat de pasteitjes zich minder eenzaam zouden voelen," knipoogt de gastheer. Aan de andere kant verschijnt de bereiding met aardappel en linzen. Dit oogt anders dan verwacht: een eilandje van een couscousachtige substantie drijft in een pittig soepje. In dat soepje zit een soort boon waarvan we het lekkere vlees moeten zuigen uit het dradige karkas. "Hier hebben we niet echt de gewoonte om dingen weer uit onze mond te halen," weet de gastheer, "maar je moet je even in India wanen."

We laten de gerechten zoals de vorige keer vergezellen door de rode Hollic: wat ons betreft een absolute topper.
De tweede ronde start alvast met het volproppen van het tafelblad van alle accompagnement: naan, rijst, yoghurt, en de pikante rode ui met pepers. De ene kant wil dapper zijn en zonder verpinken zo'n peper meester maken. Dat valt tegen: tranen en vijf minuten de hik.

De kippenboutjes zijn lekker maar te vet en daarom valt het nogal zwaar op de maag. Was de kok te kwistig geweest met de olie? Al blijven we fan van de ui en koriander die op minimale maar geslaagde wijze het gerecht vervolledigen.

De kip in gele curry heeft een aangenaam zachte smaak. Het vegetarische hoofdgerecht valt wat tegen. De kleine stukjes krokant gebakken okra met kruim zijn eveneens veel te vet en het is bovendien eentonig van smaak. De dahl die we erbij krijgen, een jus van gele linzen, kan dit niet goedmaken.

Afsluiten doen we met drie dessertjes: lassi van mango (yoghurtdrankje), mango-ijs en fruitbeignets met ijs en karamel. Lekker, maar het brengt ons niet in vervoering.

www.bhavani.be

Onze score: quite okay
Bediening: hartelijk
Omgeving: bijzonder kader
Prijs: mediumGeen opmerkingen:

Een reactie posten