woensdag 29 februari 2012

Refter (Brugge)

Eens per jaar trekken de zussen erop uit. Iets eten hoort daar dan uiteraard ook bij. We trokken in het verleden naar De Jonkman of De Gouden Harynck, maar besluiten deze keer een alternatief voor de sterren te verzinnen en belanden in de Refter in Brugge.

Het is vrij rustig deze middag, en we genieten alvast van een kir en een kir royal. Het kaaskoekje en de dip, een tapenade van noten, kalmeren onze hongerige magen.

Uit het marktmenu (drie gangen voor 35 euro) kiezen we allebei voor de gemarineerde zalm. Deze smelt op onze tong, net als het yoghurtsausje dat de zalm vergezelt. Het linzenslaatje erbij is even heerlijk, al moet de ene kant de stukjes spek ervantussen halen. We drinken er de witte huiswijn bij die best oké is voor zijn prijs.

Op de kaart was het hoofdgerecht voor de ene kant al snel beslist. Een vegetarisch gerecht met gebakken witlof, paddenstoelen, aardpeer, ravioli van aardappel en een gepocheerd eitje. Boordevol smaken en geuren, is dit een toonbeeld van vegetarische inventiviteit. De andere kant twijfelde tussen de dagvis (skrei) en de hutsepot, en koos uiteindelijk voor dit laatste. In deze bistro weten ze immers klassieke gerechten een trapje hoger te verheffen, en deze hutsepot is daar een uitstekend voorbeeld van.

De buiken zijn aardig gevuld, maar we zijn nog lang niet uitgepraat en bovendien bevat het menu sowieso ook een dessert. De ene kant gaat voor de dame blanche, drie bolletjes zacht romig ijs met chocoladesaus. De andere kant laat zich door de ober overtuigen dat de taart van de dag, een appelflap met een bolletje ijs, een must is. De appelflap is inderdaad lekker en nauwkeurig vervaardigd met huisbereid bladerdeeg en een zachte appelsmaak.

Bij de koffie krijgen we nog een praline en een koekje, waarmee we tevreden deze middag afsluiten en ons uitje in hartje Brugge vervolgen.

www.bistrorefter.com

Onze score: check this out
Bediening: correct
Omgeving: stijlvol
Prijs: medium

1 opmerking:

  1. Het eten is inderdaad op niveau in deze zaak.
    Helaas vind ik de prijzen van de dranken te hoog voor een bistro...
    Toch een van de betere adresjes in Brugge, maar kan toch niet tippen aan de Tête Pressée die in eenzelfde prijsklasse zit, maar waar op sterniveau gekookt wordt.

    BeantwoordenVerwijderen