zondag 12 februari 2012

Bottarga (Oostende)

Toch een hele tijd geleden dat we hier nog eens belandden. Vanavond laten we ons verleiden door een plotse goesting en sluiten we het weekend af in deze favoriet.

We klinken met een kir en een picon vin blanc terwijl we de kaart inspecteren. Aardig is dat de ober ons zowel de tijd gunt om rustig een keuze te maken als ons voldoende tijd laat om ons aperitief te degusteren. Want niks vervelender dan een bediening op een drafje waarbij je amper je aperitief op hebt voor ze er al staan met het dessert.

De kaart bevat vandaag heel wat leuke suggesties al kiezen we als opener niettemin voor klassiekers: garnaalkroketjes en een vissoepje. Met het vissoepje scoort de Bottarga keer op keer, en ook vanavond zijn we erg enthousiast over de frisse en heerlijke smaak van dit topwerkje.
We vertrouwen ook de gerechten onder de vaste rubriek 'wereldkeuken', maar bij de suggesties vinden we eveneens een origineel gerecht in deze categorie: een juteus Vietnamees scampigerecht dat pittig met fris combineert. Een lekker slot van een geslaagde zondag.

www.bottarga.be

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk verzorgd
Omgeving: loungy hip
Prijs: mediumGeen opmerkingen:

Een reactie posten