donderdag 9 februari 2012

Bentley's (Oostende)

We twijfelen zoals vaak quasi eindeloos over wat en waar we willen eten. Onder het motto dat iets nieuws uitproberen ook leuk is voor deze blog, stappen we Bentley's binnen. De mediaberichten waren vooral gefocust op de 'maître' van Gordon Ramsey die hier initiatiefnemer is, en we wisten niet goed waarop dat dan precies moest slaan. Maar het restaurant oogt erg stijlvol en vooral dat trok ons over de streep.

Door het strakke zwarte interieur kan je je even in een club in pakweg het hippe New York wanen. Behalve de eerder traditionele brasseriegerechten op de vaste kaart (fish&chips, tong, kipfilet,...) zijn er een achttal aanlokkelijke suggesties alsook een lunch voor 18 euro. We zijn in opperbeste stemming en bestellen alvast een aperitief: picon witte wijn en kir.

De picon is niet de beste die we ooit dronken, maar is wel in orde. De kir is goed. Er komt ook een schaaltje popcorn met zeewier op tafel en een broodzakje met lekker mals stokbrood. De wijnkaart is eerder beperkt en prijzig en we opteren voor een Spaanse witte wijn die uitstekend bevalt.
De voorgerechten zijn in aantocht en zullen meteen onze indruk van de zaak bepalen. En dat loopt goed af: de zalm (gravlax) is heerlijk. We sluiten onze ogen en wanen ons aan de Schote kust. De garnaalkroketjes bekoren ook.
De bediening is netjes en vriendelijk, en we zien even de kok passeren die we ogenblikkelijk herkennen van andere favoriete plekjes in Oostende. Dat schept meteen extra vertrouwen in de zaak.

Dat vertrouwen wordt bevestigd bij de hoofdgerechten: prima tonijn die smakelijk wordt aangevuld met fijne pasta en toetsen tomaat, een fish&chips zoals de mensen met Britse roots het graag zien en tongetjes waarvoor je een meester van het fornuis moet zijn om ze zo perfect te prepareren.
De frietjes worden in een apart puntzakje geserveerd en zijn, samen met de huisgemaakte mayonaise, perfect. Net als het schaaltje met wat salade van rode en gele kerstomaatjes.

Oostende heeft er weer een degelijk restaurant bij!

www.bentleysoostende.be

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk
Omgeving: stijlvol
Prijs: mediumGeen opmerkingen:

Een reactie posten