vrijdag 20 januari 2012

La Romagna (Brugge)

We maakten vandaag reisplannen. De verkenningstocht doet ons zin krijgen in Italiaanse keuken. We dolen wat door Brugge op zoek naar iets wat aan onze goesting kan voldoen en komen terecht in La Romagna (Braambergstraat). Het lijkt een eenvoudige stek en we hopen dat er een echte Italiaanse kok aan het fornuis staat.

De ober (of patron) is alvast vriendelijk (en Italiaans!). We bestellen een kir en een porto. De meeste voorgerechten zijn duurder dan de hoofdgerechten, maar alles is sowieso budgetvriendelijk. De pasta's en pizza's schommelen rond de 10 euro, de voorgerechten tussen de 10 en 13 euro. Onze voorkeur gaat uit naar een carpaccio van zwaardvis en naar de tomaat mozzarella. De buffelmozzarella is ontzettend smaakvol. Ook de carpaccio smaakt, maar is iets te koud. Wellicht werd het bord carpaccio uit de koelkast geplukt, maar omdat we trage eters zijn is het snel ideaal qua temperatuur.

De rode huiswijn is, zoals vaak in eenvoudige Italiaanse restaurantjes, maar matig. Maar de hoofdgerechten bewijzen de authenticiteit van de Italiaanse keuken: een eenvoudig ogende spaghetti met pepers en look blijkt een overweldigend heerlijke smaak te verhullen. Ook de penne met gorgonzola is fantastisch. De kaas heeft een volle maar zachte smaak.

Onze score: quite okay
Bediening: hartelijk
Omgeving: eenvoudig
Prijs: lowGeen opmerkingen:

Een reactie posten