vrijdag 6 januari 2012

Kruidenmolen (Klemskerke)

Het is een favoriet geworden, want hun 'klassieke keuken met een twist' weet ons steeds te bekoren. We klinken op de zonnige start van het weekend met een glaasje Sekt Riesling Rheingau.

Terwijl de ene kant kiest voor een persoonlijke favoriet, de gefrituurde visreepjes, waagt de andere kant zich aan de woedende wijting. Het ene gerechtje stelt niet teleur met vooral ook de lekkere rauwkost en de tartaarsaus die de visreepjes vergezellen. De wijting met de gribichesaus (die identiek lijkt aan de tartaarsaus) wordt gepresenteerd in de 'woedende' formule (gepaneerd en bijtend in zijn eigen staart) en smaakt lekker.

Op de kaart merken we de witte Sauvignon van het Australische wijnhuis Hollick op. Vorige week waren we uit onze sokken geblazen van de rode Hollick die we kozen in de Bhavani en dus kiezen we hier bij deze gerechten de witte variant. De wijn blijkt onschuldig en in tegenstelling tot de rode niet overdonderend. Bovendien moeten we op onze tong bijten bij de valse noot in de bediening. De fles met een draaidop wordt opengedraaid waarop de serveuse prompt de wijn uitschenkt want in haar perceptie luidt het: "Wijnen met een draaidop kunnen niet naar kurk smaken!". (Wie zich afvraagt: waar hebben ze het over? Check dan deze blog of wikipedia.) Bovendien schenkt de serveuse de glazen veel te vol, en dat doet ze zo snel dat we niet tijdig kunnen ingrijpen.

Daarna is de ene kant erg enthousiast over het spiegeleitje dat gebakken werd op de plancha, met de huisgepelde garnalen, prei, karnemelkpuree en hazelnootboter. Er wordt gemijmerd dat een vegetarische variatie zonder garnalen eigenlijk net zo lekker had kunnen zijn.
Voor de hoofdronde koos de andere kant voor de parelhoen met truffeltoetsen. Dat moest wel, want telkens we uit eten gaan en iemand kiest voor een truffelgerecht, dan zweert die ene kant op zijn communieziel dat hij de volgende keer ook voor truffel zal kiezen. En zo geschiedde. De parelhoen smaakt lekker met de winterse toetsen, maar waar is de beloofde truffelsmaak? Die lijkt ons toch wel erg ver te zoeken.

De ene kant laat zich nog verleiden om drie 3 kleine dessertjes volgens de inspiratie van de chef te kiezen. Die inspiratie bestaat vandaag onder andere uit een moelleux van chocolade en ijs met pistachenootjes. En terwijl dat vlot naar binnen gaat, geniet de andere kant van Calvados en koffie.

www.kruidenmolen.be

Onze score: check this out
Bediening: aardig
Omgeving: landelijk met polderzicht
Prijs: mediumGeen opmerkingen:

Een reactie posten