zaterdag 14 januari 2012

Café d'Ostende (Oostende)

Café d'Ostende was ooit een nieuw restaurant in Oostende met een verrassende kaart (vis in bananenbladen, bijvoorbeeld). Vrij snel verdwenen zowel de verrassende kaart als het 'nieuwe' van de plek. Wel kan je er nu terecht voor betaalbare menuutjes. Vandaag kiezen we een menu van 32 euro, waarbij we elk drie gangen tegoed hebben.

Het glaasje vers fruitsap wordt, zo horen we, echt vers bereid. De sherry hebben ze niet meer fris staan, dus veranderen we de keuze in een glaasje porto. Gewoonlijk krijg je een hapje bij het aperitief, maar vandaag niet.

De garnalencocktail aan de ene kant is wel lekker, maar is niet zo handig gepresenteerd. Een hoog glas dat niet op een bord staat waardoor we ons bestek op de tafel zelf moeten laten rusten. De scampi met look zijn traditioneel en lekker. Wellicht vervult de lookgeur het gehele restaurant. Helaas worden we niet alleen op look getrakteerd. Op het open terras mag vreemd genoeg gerookt worden en die rook trekt door de openstaande deuren naar binnen. Ook worden we een koele tocht gewaar die ons de hele tijd parten zal spelen.

De tweede ronde bestaat aan de ene kant uit twee lekker gebakken tongetjes en aan de andere kant uit filet pur met bearnaisesaus. Het vlees is zoals gevraagd saignant maar wordt helaas te lauw geserveerd. We genieten bij de visgerechten van een Chileense Chardonnay, en voor het hoofdgerecht bestellen we wat rode huiswijn.

Tot slot is er nog een lekkere crème brulée, maar we beseffen dat we op diverse vlakken ontgoocheld zijn in zowel de keuken als de omgeving. Wellicht was dit een afscheidsetentje.

www.cafedostende.be

Onze score: just ordinary
Bediening: ordinair
Omgeving: telkens een stapje achteruit
Prijs: mediumGeen opmerkingen:

Een reactie posten