donderdag 12 januari 2012

Bistro Mathilda (Oostende)

Bistro Mathilda is geheel toevallig, tegelijk met het opstarten van deze blog, één van onze favoriete adresjes in Oostende geworden. Als we er even over nadenken, dan komen we tot de vaststelling dat er restaurants zijn waar we vroeger heel vaak gingen maar die nog steeds geen bespreking op Vaut le Voyage hebben (waar we dus niet meer geweest zijn). Anderen zoals Bistro Mathilda zijn net eerder oververtegenwoordigd op onze blog.

Het is al een traditie geworden: we klinken met het huisaperitief (cava met vlierbloesem) en genieten van het zicht op het Leopoldpark. We zitten wellicht aan de tafel met het mooiste zicht op de eerste verdieping. Als de zon even komt doorschijnen, wordt de zonnewering wat omlaaggehaald maar dit bederft het zicht geenszins.

Moeilijker kiezen is de wijn. Er zijn diverse wereldwijnen die ons bekoren, maar we opteren voor een Franse wijn (Graves), van het huis villa Belair met als druiven Sémillion en Sauvignon. Een eigenzinnige smaak die goed aanvult bij de gerechten. De vorige keer waren we erg enthousiast over de king krab, en omdat king krab opnieuw op de kaart staat maar in een geheel andere samenstelling kiezen we opnieuw voor dit koninklijke gerecht. Een pootje king krab, canneloni van komkommer gevuld met krab met wat couscous en gekonfijte citroen. Heerlijk.

De garnaalsalade kennen we ondertussen, en daar valt niets op aan te merken. De andere kant geniet opnieuw van de lam op Marokkaanse wijze.

We redeneren dat het wijs zou zijn geen dessert te nemen, maar alles lijkt plots zo aantrekkelijk omschreven dat we ons meteen moeten bezinnen over welk dessert we nu precies wel of niet zullen kiezen. De drie soorten chocolademousse zijn uiteindelijk oké, maar met de Normandische pannenkoek is wat geprutst. Het flamberen met Calvados lukte niet optimaal, waardoor het geheel nogal bombastisch aankomt. Was die laatste ronde dan toch onbezonnen?

www.bistromathilda.be

Onze score: check this out
Bediening: hartelijk
Omgeving: vernieuwd modern
Prijs: high


Geen opmerkingen:

Een reactie posten