maandag 2 januari 2012

Bhavani (Brugge)

De eerste week van januari blijkt alvast de sluitingsperiode van enkele vaste adresjes. Zowel Rock-Fort als Refter zijn dicht. We wandelen door de Brugse binnenstad en vinden uiteindelijk een aantrekkelijk tafeltje naast het haardvuur in de Bhavani.

Bij ons aperitief, een glaasje rosé cava en een Indiase dry sherry, krijgen we een heerlijke amuse: kikkererwtjes met tomaat, ui en een frisse koriandertoets. We bestellen ons inziens de lekkerste rode wijn van de kaart: gemengde druiven (Cabernet Sauvignon en Shiraz) van het Australische wijnhuis Hollick.

De vissuggesties zijn niet voorradig, maar we kunnen niettemin vlot onze keuzes maken. Over de voorgerechten zijn we laaiend enthousiast. De ontvelde gambas in een krokant jasje liggen op een smaakvol slaatje. De kip tandoori verrast in haar 'fusion'-presentatie waarbij de kip tussen een broodje is geprikt met een heerlijk yoghurtsausje er tussenin. Top.
Daarna is de curry van krokante groenten met droge kokos lekker pittig. Ook de lam in zijn tomatencurry overtuigt. De naan, de raita en het pikante rode goedje vervolledigen het plaatje.

We zijn tevreden dat we uiteindelijk op deze plek beland zijn. Een mooie afsluiter van ons verlengd weekend.

www.bhavani.be

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk verzorgd
Omgeving: bijzonder kader
Prijs: mediumGeen opmerkingen:

Een reactie posten