vrijdag 23 december 2011

Toi, Moi et la Mer (Oostende)

Naar jaarlijkse gewoonte trekken we er op 23 december 's avonds op uit om te tafelen. Het lijkt wel of we vals spelen, want terwijl iedereen zijn krachten hoort te sparen, struinen wij toch de zeedijk van Oostende af (ook dat hoort tot de traditie) op zoek naar een juiste locatie. Laat het toeval zijn dat we net als vorig jaar in Toi, Moi et la Mer belanden.

De zaak, al is dat geen verrassing op dit moment, is veeleer verlaten maar ademt niettemin een gezellige sfeer. Al snel zullen we de enige klanten zijn wat ons nog meer het gevoel geeft alsof we op een geheime missie zijn. Daar klinken we op met een sherry en een cava. We krijgen er een hapje bij: een fris en fijn erwtensoepje, witlof met wat curry en witte worst die enkel de vleeseter kan bekoren. De bediening is bijzonder hartelijk en gemoedelijk.

We starten op hoog niveau met overheerlijke garnaalkroketten en erg lekkere sashimi. De sashimi is bovendien leuk gepresenteerd: alle stukjes vis (vijf soorten in mooie vierkantjes gesneden) kregen elk al een sneetje gember en wat koriander mee. Mooi en handig.

Bij de maaltijd drinken we een prima Italiaanse witte: Lenotti (Colle dei Tigli). Fruitig met uitgesproken aroma. Ondertussen is het weer buiten fameus veranderd. De wind gaat wild tekeer en gaat het buitenterras te lijf. Dat maakt het binnen extra gezellig. Dat we daar straks nog door moeten: daar denken we nu nog even niet aan!

De ene kant had geaarzeld om de linguine vongole te kiezen, maar die twijfel blijkt nu onterecht. Zoals we dit gerecht verkiezen is er een lekkere jus die zijn smaak meekreeg van de zeevruchten en de bergen look. Of de andere kant dat leuk zal vinden, is natuurlijk de vraag. Maar dit gerechtje wordt als top bevonden. Stevig ook, want de hoop zeevruchten lijkt wel oneindig. De slibtongetjes aan de andere kant zijn klein maar fijn.

Voldaan en met een vooruitzicht op een feestweekend besluiten we te passen voor thee of dessert. Met opgeladen batterijen zijn we klaar om de storm te trotseren (en dat blijkt goed mee te vallen).

www.toimoietlamer.be

Onze score: check this out
Bediening: aardig
Omgeving: warm met zicht op zee
Prijs: mediumGeen opmerkingen:

Een reactie posten