dinsdag 6 december 2011

Nobles (Battle, UK)

We vertoeven in Battle in professioneel gezelschap. Professioneel in de zin van werkgerelateerd, maar ook professioneel in de zin van restaurantgangers.

De gastvrouw neemt de bestelling op en merkt meteen dat dit een vrolijke bende is. We starten meteen met een Chablis, 100% Chardonnay. Wij maken terwijl een vegetarische selectie uit het menu. Het voorgerecht, risotto met butternut en geitenkaas, is zacht en smaakvol.

Voor de rode wijn viel ons oog op de Spaanse Rioja Reserva van 2005. Een aangename volle smaak bij de hoofdgerechten. De gnocchi van rode biet met ratatouille en aardappeltjes is best lekker en origineel. Het is even twijfelen of de gnocchi eigenlijk wel een vegetarische gnocchi van rode biet is, maar na een tweede en een derde opinie blijkt dit wel degelijk het geval te zijn.

Om af te sluiten besluiten we onszelf niet voor moeilijke keuzes te plaatsen en opteren we voor de dessertselectie: wat sticky toffee pudding, een kaastaartje met fondant chocolate en een pannacotta christmas pudding. Lekker maar net iets te zwaar.

Battle is een aardig, historische stipje in Zuid-Engeland. En Nobles is hier vast het leukste plekje om iets te gaan eten.

www.noblesrestaurant.co.uk

Onze score: check this out
Bediening: sympathiek
Omgeving: aangenaam sober
Prijs: medium
Geen opmerkingen:

Een reactie posten