zondag 25 december 2011

Le Grillon (Oostende)

Feestdagen gaan hand in hand met lekker eten. Er zijn op dagen als deze diverse opties: je kookt zelf en nodigt uit; je wordt uitgenodigd bij iemand anders thuis (al dan niet onder suggestieve dwang); je gaat op restaurant. Op kerstdag kiezen we bewust voor de laatste optie. No stress, no mess. En we hebben geluk want enkele weken voor kerstdag kon het laatste tafeltje van de Grillon op onze naam genoteerd worden.

Deze speciale dag lanceren we met het geluid van het ontkurken van een champagnefles. We krijgen als amuse enkele mini quiches met prei, kaas en spek.

In de Grillon wordt de klant geen kerstmenu opgedrongen, we kunnen onze keuze à la carte maken. We starten met holle oesters en platte oesters (Zeelandse en Oostendse) en met garnaalkroketjes in een perfect jasje. We konden al bijna jubelen, maar een slechte oester steekt daar een stokje voor. We slikken dit even door met de smaakvolle, ietwat fruitige wijn uit de Loire: de immer betrouwbare Sancerre. We krijgen ook een nieuwe oester.

De tweede ronde wordt ingezet met paling in 't groen en in 't rood, een tomaat-garnaalsalade, rog met tartaar en tongreepjes van het huis (met paddestoelen). Even later komt de gastheer langs met de schotels paling en tong voor een tweede ronde. Ook worden nieuwe frietjes gepresenteerd. Niemand protesteert. We genieten hierbij van een Bourgogne-wijn, een al even grote klassieker als de Sancerre: Pouilly-Fuissé. Smaken verschillen in het gezelschap maar wij zijn meer onder de indruk van deze wijn met zijn sterk uitgesproken karakter.

Le Grillon staat voor traditioneel, vers, huisbereid en tot in de puntjes verzorgd. Dit bereikt zijn hoogtepunt in de bereiding van de Irish Coffee. Dé afsluiter van een maaltijd in deze heerlijk klassieke stek. Zeker een bezoek waard, nu het nog kan.

www.legrillon.be

Onze score: this is heaven
Bediening: professioneel verzorgd
Omgeving: klassiek
Prijs: high
Geen opmerkingen:

Een reactie posten