woensdag 28 december 2011

Agua del Mar (Oostende)

Eén van onze jaarlijkse tradities is het eindejaarsetentje onder vriendinnen. Gewoonlijk trekken we er met zijn vieren op uit om samen te gaan eten. Dit keer spreken we af in Agua del Mar, en iedereen komt er met een zak vol pakjes toe. We krijgen een leuk tafeltje in het midden, naast een kersverse minister overigens.

We klinken op wat alweer een jaareinde moet voorstellen. Dat we steeds ouder worden, dat ook. Want na een feestje de dag voordien zijn we genoodzaakt om fruitsap te bestellen. Het fruitsap is wat zurig maar we focussen op de positieve kanten: het is vers en boordevol vitaminen om alle kwaad goed te maken. Maar we klinken ook met het echte werk (cava en witte wijn).

De ober komt met veel flair en een brede glimlach onze bestelling noteren.
We kiezen voor garnaalkroketjes, king krab, gemarineerde zalm en maki van zalm. De maki mist smaak: de zalm smaakt naar niks, de wasabi evenmin. Maar de king krab overtreft de verwachtingen: mooi en hanteerbaar gepresenteerde poten in een jus van zachte citroenboter. Ook de garnaalkroketjes en de gemarineerde zalm op smaak gebracht met mosterd en dille zijn oké.

We hadden hierbij een Australische Viognier besteld, maar deze blijkt niet meer in voorraad. De ober stelt ons een andere Australische wijn voor, Heartland Stickleback. Deze wijn heeft een uitgesproken smaak en bevalt aardig bij de gekozen gerechten.

Vervolgens is er veel enthousiasme te bespeuren bij diegenen die voor de risotto met Sint-Jacobsnootjes kozen. Ook het gerecht met kabeljauw en zuiderse groentjes bevalt. We merken dat het gerecht nog eens anders oogt dan de vorige keren. En tot slot enkel lof over de staartvis met tagliatelle en een fluweelzacht bisquesausje. Een stevig gebraden en gekruid stuk vis (voor ons te groot maar voor velen vast een prima portie) omringd door enkele groentjes die wellicht uit de oven komen (artisjok, prei en asperges).

Een vrouwelijk gezelschap kan enkel eindigen met koffie en dulces. Crème brulée, moelleux au chocolat met wat ijs en crème anglaise en pain perdue met pistache-ijs en vruchtencoulis. Enkel dit laatste lost de verwachtingen blijkbaar niet in.

www.aguadelmar.be

Onze score: check this out
Bediening: sympathiek
Omgeving: stijlvol met zeezicht
Prijs: mediumGeen opmerkingen:

Een reactie posten