donderdag 10 november 2011

Enoteca del berebene (Oostende)

Deze plek ademt sfeer uit, en misschien zit de taal er wel voor iets tussen. De patron spreekt er Frans of Italiaans. Je vergeet bijna waar je écht bent en je laat je bewust onderdompelen in een sfeer waar het om aangenaam gezelschap en lekkere wijn draait.

De hele tafel laat zich verleiden door Spritz, een aperitief met schuimwijn, Aperol en San Pellegrino, op één iemand na die een glaasje rosé brut bestelt. Spritz valt in de smaak, net als het delicate glaasje rosé schuimwijn. Een goede start betekent veel.

Wie alles lust of wie niet kan kiezen, kan zich hier nooit vergissen met de antipasti: een gevarieerd voorgerecht met prosciutto, salami, olijven, quiche,... Twee anderen kiezen voor het mozzarellatrio. Die krijgen drie soorten buffelmozzarella: een smeuïge, een traditionele en een pakketje. Lekker, maar we geraken moeilijk in vervoering omdat het niet helemaal tipt aan de verwachtingen. Van de wijn daarentegen komen we wel in hogere sferen. De Siciliaanse Chardonnay (Igt) is volgeel van kleur en boterig. De wijn laat dikke tranen op het glas na. IGT betekent 'Indicazione Geografica Tipica' wat na wat opzoekwerk vergelijkbaar blijkt met de Franse Vin de Pays. Wijn van de streek, zeg maar.

Als hoofdgerecht bestellen we de nog beschikbare porties inktvis, één van de suggesties van vandaag. De anderen opteren voor ossobuco. De inktvis is gegrild en je krijgt er een schaal pasta met pesto apart bij. En een reuzeportie is het ook, bereid met veel look en (te?) veel olijfolie. Over de ossobuco lijkt men ook enthousiast. Ondertussen schakelen we over op rode wijn: Campoleone (Umbria). Deze wijn is licht gekoeld, iets wat wij wellicht te vaak nalaten bij het drinken of serveren van rode wijn.

Er kan net nog een dessert bij. Een carpaccio van chocolade kan je toch niet laten liggen?

http://espacedivin.com/enoteca/

Onze score: quite okay
Bediening: uitheems
Omgeving: wijnbar
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten