maandag 31 oktober 2011

Le point d’interrogation (Vallon Pont d'Arc - Frankrijk)

Het is Halloween en dat gaat niet onopgemerkt voorbij in Vallon Pont d’Arc. Heel wat kinderen lopen verkleed van deur tot deur, en de etalages en huizen vertonen sporen van webben, pompoenen of heksen.

Le point d’interrogationn (nabij het Stadhuis) is sowieso een restaurantje dat beladen is met relikwieën, souvenirs en andere vreemde objecten. Precies of het er alle dagen Halloween is. Het lijkt het Ensorhuis wel: alles is origineel en eigenzinnig, tot de gastvrouw toe. Ze loopt er deze avond met een oranje bandana en oranje make-up bij.

We klinken met een 'cardinal' (rode wijn met bessenlikeur), en bestellen onze keuzes. Bij die bestelling raakt de ene kant ietwat in de war wanneer gevraagd wordt welke saus er bij de 'tournedos' moet. Met een gevoel van twijfel wordt er gekozen: 'pepersaus'. "Of ze toch wel goed verstaan heeft dat ik de tournedos van canard heb gekozen?", wordt met enig gevoel voor dramatiek gemijmerd. We kiezen voor duidelijkheid en vragen het nog eens wanneer de vrolijke dame passeert. "Oui oui, canard," klinkt het. "En dat mag met gratin dauphinois," vullen we nog snel aan, want die keuzemogelijkheid hadden we eerder ook nog op de kaart gezien.

Als voorgerechtje koos de ene kant voor de geitenkaasbroodjes met salade. Best lekker. De andere kant krijgt een aantrekkelijke en lekkere carpaccio van rund met parmesan.

Daarna krijgt de ene kant gnocchi met een romig paddenstoelsausje uit de oven. Hoewel er toch wat echte bospaddenstoelen in de saus hadden mogen zitten, smaakt dit verslavend lekker. De ander kant krijgt de tournedos die er evenwel noch uitziet als eend, noch smaakt naar eend. Ook hun interpretatie van saignant blijkt even twijfelachtig. Maar lekker is het wel met de gratin en groentjes. De presentatie is bovendien top: alles zit in zijn eigen klein potje en dat zorgt voor een prettige eetervaring.

Omdat we de avond nog niet willen beëindigen, bestellen we een dessert: een traditionele crème brulee en een kastanjeflan met ijs en slagroom. Deze plek is omwille van zijn originaliteit en eigenzinnigheid een aanrader.

Onze score: quite okay
Bediening: sympathiek
Omgeving: origineel
Prijs: low

Geen opmerkingen:

Een reactie posten