donderdag 22 september 2011

De Bistronoom (Oostende)

Het is dankzij en met enkele collega’s dat we in de Bistronoom terechtkomen, een restaurant dat recent in de belangstelling stond met hun focus op aangepaste bieren bij de maaltijd (men noemde hen het beste bierrestaurant ter wereld).

Het aperitiefbier is in elk geval speciaal, maar iets te lauw en zurig om echt in de smaak te vallen. Het betreft een bijzondere cuvée uit de brouwerij Rodenbach die de patron zelf heeft helpen brouwen. We herinneren ons dat het in speciale vaten gerijpt wordt en dat er slechts vijfjaarlijks ‘geoogst’ wordt. De amuses zijn verzorgd en lekker, en op vraag is één versie ook volledig vegetarisch.

Het voorgerecht oogt aantrekkelijk en smaakt verrassend origineel. De tofu en gewokte groentjes krijgen Oosterse smaken mee en een toets van noten. De anderen krijgen een torentje van drie glazen schaaltjes met bereidingen met garnaal. De schuimpjes of andere smaakmakers bij de garnalen zijn vervaardigd met diverse biersoorten. We krijgen hierbij een Hommelbier.

Het hoofdgerecht is een pasta met verse groentjes en voor de alleseters wordt pladijs geserveerd met wokgroenten. Hier zijn de smaken minder uitgesproken, waardoor het gerecht maar matig aanslaat. Ook het Keytebier valt na het Hommelbier wat tegen.

Als dessert krijgen we een chocoladetaartje. Licht en luchtig kan je het niet noemen, maar het is wel oké.

De bieren bij de maaltijd mogen dan wel best lekker zijn, origineel geselecteerd zijn ze niet. Diegenen die hier al eerder kwamen, zijn minder enthousiast over dit bezoek dan over de vorige. De ober was er overigens met zijn hoofd niet helemaal bij, waardoor het geheel een onafgewerkte indruk nalaat. Maar als het eens past, komen we hier wel terug voor een tweede ronde.

www.debistronoom.be

Onze score: quite okay
Bediening: oké
Omgeving: sober modern
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten