donderdag 29 september 2011

Bottarga (Oostende)

Na een flutzomer breekt plots de zon door. Wie beweerde dat de seizoenen naar voren waren opgeschoven, zal deze indian summer moeilijk kunnen verklaren. Het heeft de hele zomer niet zo gezomerd als vandaag. En zoals gewoonlijk vieren we deze dingen met een fijne maaltijd. We kiezen onze vaste stek en klinken allebei met een Mojito.

Als eerste ronde komt aan beide kanten van de tafel de sashimi. Mooi, fijn, vers en lekker. We laten de maaltijd vergezellen door de Carmen chardonnay uit Argentinië: een fles die ons nooit teleurstelt. Ook vandaag niet.

Daarna komt voor de ene kant de Meli Melo: een mixed grill van kabeljauw, zalm, zeeduivel en gamba met zijn bearnaise en tijmtomaat. Traditioneel maar heel degelijk. Dit smaakt top. De andere kant is dolenthousiast over de bleu gebakken sint-jacobsnootjes maar vooral over de heerlijke risotto met oesterzwammen. Beweerden we een vorige keer nog dat ze de bal missloegen met hun wanna-be-risotto, dan maken ze dat nu meer dan goed. Ook de andere kant wil meermaals proeven en bevestigen dat deze risotto werkelijk heerlijk smaakt.

Waarna we tevreden afsluiten met een koffie en een thee.

www.bottarga.be

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk verzorgd
Omgeving: loungy hip
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten