woensdag 10 augustus 2011

Sweet Sushi (Keulen - DE)

We merkten deze druk bezochte sushibar al eerder op gedurende ons verblijf in Keulen. Je kan er doorlopend eten en nu omstreeks 15 uur is het er eerder rustig. Tot 16 uur kan je er van de middagkaart genieten. Deze kaart bevat enkele gerechten aan voordelige prijzen.

Het voorgerecht kiezen we van de gewone kaart: groentengyoza. De gevulde deegwaren zijn krokant en lekker en we krijgen er misosoep bij. Ook het glas witte wijn, een Duitse Chardonnay, is oké.
De hoofdgerechten vinden we in de middagkaart. Aan de ene kant is de new style sashimi mooi gepresenteerd en ook bijzonder lekker. We ontdekken twee soorten zalm, tonijn, octopus, haring, zeebaars en gepekelde groenten. Aan de andere kant valt de selectie sushi bijzonder in de smaak. We krijgen sushi met zalm en tonijn, alsook inside out rolls australian style, met mango, zalm en viseitjes. Bovendien krijgen we drie geschenken van het huis: krokante rolls met vis en zoete rolls met mango. We zijn er helemaal weg van.

Alle bereidingen kunnen we overigens live volgen. De plek zelf is eerder eenvoudig, maar de hartelijke bediening, de onberispelijke verse bereiding en de bijzonder lage prijzen maken van deze stek een unieke sushibar.

Twee dagen later zullen we hier om die reden nog eens terugkomen en zullen we een hoofdgerecht van de kaart proberen: een Thais getint rijstgerecht met diverse groenten en vis. Ook dit zal werkelijk perfect op smaak gebracht blijken en getuigen van een fijne keuken.

www.fuguz.de/sweet-sushi

Onze score: this is heaven
Bediening: sympathiek
Omgeving: eenvoudig met stijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten