dinsdag 9 augustus 2011

Poisson (Keulen - DE)

We komen in dit visrestaurant terecht vooral omdat het vermeld wordt in de Michelingids. In het rood vermeld bovendien wat erop wijst dat het een veelbelovend restaurant is en in de toekomst wellicht in de ranking zal stijgen. Het restaurant ziet er modern en aantrekkelijk uit. Er is een open keuken en er zijn zowel gewone en hoge tafels. We krijgen zowaar zonder reserveren een gewone tafel te pakken en vieren dit met een prosecco (hier geen Duitse sekt dus). Hierbij krijgen we ook een amuse: een bordje met garnaaltjes met een lichte sinaasappeltoets en een kopje met een bouillon van tomaten en olijfolie. Een geslaagde start.

A la carte kiest de ene kant voor een variatie van oesters als voorgerecht. Er zijn twee van de drie soorten op de kaart beschikbaar en daarom krijgen we van elke soort drie exemplaren. Aan de andere kant oogt de variatie van 'matjes' erg lekker. De drie bereidingen zijn ook prima: de tartaar van haring is op smaak gebracht met room, kool en appel en we herkennen hierin de typische Duitse aanpak die we kennen van hun frisse slaatjes. De gerookte haring is bijzonder lekker bereid met gepikkelde roze ui. En de rauwe haring met huisbereide tartaar is wellicht nog het beste van de drie variaties.
Uit de wijnkaart kozen we een Duitse witte wijn (Weisser Burgunder + Chardonnay).

De hoofdgerechten zijn verbluffend. De wilde IJslandse zalm lijkt licht gestoomd en is perfect gegaard. De linzen en peterseliewortel hierbij smaken top. Ook de kabeljauw is perfect gebakken en wordt omring door een schuim van kreeft en paella met mosselen en clams.

We geloven inderdaad dat deze plek in de toekomst nog culinaire onderscheidingen wacht.

poisson-restaurant.de

Onze score: this is heaven
Bediening: verzorgd
Omgeving: stijlvol, open keuken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten