zondag 21 augustus 2011

La Tâche (Brugge)

Het moet alweer een tijdje geleden zijn dat we hier nog eens passeerden, want op Vaut Le Voyage staat zowaar nog geen recensie. Het is zondagavond en we willen een vakantieperiode vrolijk afsluiten. Na kort beraad beslissen we dus om nog eens La Tâche in Brugge te checken.

We worden vriendelijk ontvangen door de gastheer die even van achter zijn fornuis komt gekropen: “Of we vooraf een aperitiefje in de bar of het terras willen?”. Omdat we het kwakkelweer niet vertrouwen nestelen we ons in de leuke bar waar een schat aan sigaren en likeuren ons verleidelijk toelachen. We klinken met het huisaperitief: een crémant d’Alsace van het huis Schaller met een likeur (pousse-rapière; iets wat smaakt naar kruiden, sinaasappel en armagnac). We krijgen hierbij een heerlijke gazpacho van broccoli en een kabeljauwbrandade met mangochutney. Een prima start waarmee meteen de juiste toon wordt gezet.

Eenmaal aan tafel wordt aan de ene kant gestart met gegratineerde mossels die flink in de look zitten. Lekker. Ook het glaasje wit van Italiaanse Garganegadruiven (Sartori di Verona, 2008, Marani) smaakt hier prima bij. Aan de andere kant komt er een spiesje van scampi dat wordt vergezeld van heerlijke handgerolde lauwe taboulé en een zachte mangocurry. Top! Ook deze wijn, een glaasje van het Italiaanse huis Gérard Bertrand (Hospitalet, 2004, Syrah en Grenache) wordt hierbij gesmaakt.

De ene kant zondigt door voor vlees te kiezen. Wat we krijgen is evenwel erg lekker: een mals stuk rund met bearnaise dat zich mijlenver distantieert van de traditionele steak met frieten. Hier laat het vlees zich vergezellen door grof gesneden aardappel die werd gebakken met olijven, look en zuiderse kruiden. De ratatouille van zomergroenten geeft het bord een extra zuiders gevoel. Het glas Italiaanse rode wijn (Laghibellina) blijkt de ideale aanvulling.

De andere kant krijgt twee sibtongetjes en ook hier verrast de ‘andere’ aanpak. We zien een mooi verzorgd bord met een fijn slaatje van komkommer en frisse elementen. Bijzonder lekker en op suggestie van de gastvrouw drinken we hierbij een glas witte wijn, waarvan we noch druif noch herkomst herinneren. Enkel het genot.

www.latache.be

Onze score: check this out
Bediening: aardig
Omgeving: klassiek

1 opmerking:

  1. Zeker een van de betere adressen in Brugge.
    Net niet op sterniveau, maar toch best OK. Als je dit lekker vond, check dan ook eens de Guillaume.

    BeantwoordenVerwijderen