donderdag 11 augustus 2011

Kintaro (Keulen - DE)

Hoewel alle tafels als 'gereserveerd' genoteerd staan, krijgen we toch een plekje aan het raam. We kiezen gemakshalve voor het menu, en we bestellen een fles Weisser Burgunder (de enige wijn die we uit de mondelinge toelichting begrepen hadden). We hopen dat alles juist geïnterpreteerd wordt, want de bestelling bij de Japanse dame verloopt niet vlot. Ons Japans lijkt beter dan haar Duits of Engels.

Het menu start met een appetizer: een kommetje met een octopusbereiding en een kommetje met een bereiding van aubergine en courgette vermengd met wat gehakt (dat we onaangeroerd laten). Meteen daarop volgt ook nog een kommetje gekookte groenten (boontjes, lotusbloem, wortel en raap). Niet slecht.

Daarna krijgen we sashimi: zalm, tonijn en octopus. Ook oké. En dan volgt smaakvolle tempura van paddenstoelen, aubergine, courgette, ui, oranje aardappel, langoustine, tong, wortel en radijsjes in een heerlijk krokant jasje.

Als laatste van de zoute gerechten genieten we van een sushiselectie. Het lijkt allemaal eerder beperkt maar met honger zullen we hier niet van tafel gaan.

Het menu wordt afgesloten met ijs van groene thee.

www.kintaro.de

Onze score: quite okay
Bediening: moeizaam
Omgeving: sober

Geen opmerkingen:

Een reactie posten