donderdag 25 augustus 2011

Bistro Mathilda (Oostende)

In Bistro Mathilde kon je tot voor kort in ware brasseriestijl plaatsnemen in oude groene lederen zetels. Ietwat gepakt op elkaar kon je het gesprek van wie naast je zat meevolgen. Maar dat had, eigen aan een brasserie, zo wel zijn charme. Daarom waren we zowel benieuwd als sceptisch toen we hun renovatieplannen hoorden.

Vandaag checken we het vernieuwde restaurant. Ze hebben naast een keurig en volwaardig terras nu ook een eetruimte op de eerste verdieping waar zich ook de semi-open keuken bevindt. Alles oogt ruimer en moderner.

We zitten boven en hebben een prachtig zicht op het Leopoldpark. Het is er wel rumoerig. Aan de akoestiek hebben ze bij de renovatie duidelijk onvoldoende of geen aandacht besteed. We bestellen een huisaperitief (cava met vlierbloesem) en een vers fruitsap. Op tafel staan olijfjes. Ook de kaart kreeg een update. We herkennen elementen van vroeger, al lijkt het nu nog moeilijker kiezen.

Bij het voorgerecht is meteen duidelijk dat ook in de keuken een tandje bijgestoken wordt. Wat we voorgeschoteld krijgen ziet er prachtig uit en de smaken zijn perfect uitgebalanceerd. De pijlinktvis met pesto van rucola, feta en gekonfijte paprika is verrukkelijk. Aan de andere kant is men ook erg enthousiast over de gegrilde sardines en zijn zuiders accompagnement.

De salade van garnalen daarna is zoals weleer: mooie, grote garnalen met wat gepelde tomaat, ei en frietjes. De eend aan de andere kant is ook lekker en met de bearnaise van witte chocolade bovendien origineel. Al had de chocolade zich gedurfder mogen profileren in smaak.

We besluiten met een deugddoende after dinnerthee en een koffie met cognac. Just perfect.

www.bistromathilda.be

Onze score: check this out
Bediening: hartelijk
Omgeving: brasserie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten