maandag 4 juli 2011

Beluga (Oostende)

Het is vrij lang geleden dat we nog in de Beluga gaan eten zijn. Het is een zonnige avond, dus wagen we onze kans om een plekje op het terras te bemachtigen. Dat lukt nog net, dus hebben we al meteen een reden om met een kir klinken. De hapjes die hierbij geserveerd worden, zijn subliem. We krijgen een soepje van paddenstoelen, een glaasje met mozzarella en gedroogde tomaat en een glaasje (hét sublieme element) met een espuma van sauvignon, truffel, garnaal en wortel.

Dit creëert verwachtingen. De holle oesters en het duo van maatjes- en zalmtartaar lossen die alvast in. De maatjes smaken old-fashioned lekker, en de zalm met dille is perfect en fris van smaak.

We drinken hierbij een Italiaanse Soave Classico Valencia (100% Garganega van het wijnhuis Terre dei Monte). Die is warmgeel van kleur en vol van smaak.

Daarna komen mosselen op Italiaanse wijze: met een zachte tomatencoulis en pesto. Lekker. Ze kondigden aan dat het geen Zeeuwse maar wel Belgische mosselen zijn, evenwel voorgeproefd en goedgekeurd door de chef. Aan de andere kant wordt gekozen voor een klassieker op hun kaart: kabeljauw met knolselderpuree, een lichte mousseline (nou ja, licht), garnalen en een mini spiegeleitje. Niet mis, maar duidelijk niet meer zoals vroeger. Ook wat minder barok en copieus als vroeger. We vragen ons af of er een wissel van kok geweest is maar komen het antwoord niet te weten.

Dit bezoek aan de Beluga landt met een prima start en een aan de ene kant erg gesmaakte ronde alsnog op een check this out, al maken we toch de kanttekening of de gerechten de soms dure prijs wel waard zijn.

www.belugaoostende.be

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk
Omgeving: stijlvol aan de zeedijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten