zaterdag 30 juli 2011

Amatsu (Gent)

We ontdekken een nieuw Japans restaurant in Gent. Nou ja, echt nieuw kan het niet zijn want ze staan met een gunstige vermelding in de Michelingids: “Authentieke Japanse keuken, verse producten en mooi evenwichtig van smaak en kruiding. Sober kader, opgefleurd met karakteristieke elementen; persoonlijke ontvangst”.
Het restaurant is inderdaad sober maar stijlvol ingericht en bestaat uit een ruimte vooraan waar je de sushi en sashimi live bereid ziet worden, en een ruimte achteraan die uitkijkt op een leuk terras.

We bestellen een picon vin blanc en een schweppes. We krijgen hier peultjes bij die ongelooflijk lekker zijn. Bij navraag blijken het sojaboontjes te zijn. We krijgen ook een wachtbordje: mini octopus, zeewier en komkommer met een pruimenstroop. Leuk.

We kiezen voor twee verschillende menuformules.
Aan de ene kant wordt gestart met een tempura van scampi waarbij ook een soort zeewier gepresenteerd wordt, maar niet dezelfde als bij het wachtbordje. Aan de andere kant bestaat het eerste gerecht uit lotusbloem, gemarineerde wortel, peultjes, radijs, aardappel en rammenas. Niet mis.

Een eerste hoogtepunt komt er bij het tweede gerechtje dat bestaat uit twee gyóza: gebakken deegwaren die aan de ene kant van de tafel gevuld zijn met groenten en de andere kant met kip. Ze stralen authenticiteit uit en smaken voluit. In de menuformule staat er bij elk gerecht een sakesuggestie, maar we kozen niettemin voor een lekker glaasje witte huiswijn.

Het hoofdgerecht smaakt eveneens verbluffend! De eend aan de ene kant werd klaargemaakt in een heerlijke mosterdsojasaus. Er hoort ook een kommetje misosoep bij. Aan de andere kant krijgen we 12 vers bereide maki/nigiri. Er zijn bereidingen met haring, paling, tonijn, yellowtale, zalm, zeebaars, garnaalstaart… (meer dan we onthouden hebben dus!) De vis smelt op je tong. Alle smaken zijn zacht en zuiver. Er wordt een droge wasabi bij geserveerd, gember en pickles, soja en een misosoep.
Hier komen we zeker terug!

www.amatsu.be

Onze score: this is heaven
Bediening: verzorgd
Omgeving: stijlvol

Geen opmerkingen:

Een reactie posten