zondag 10 juli 2011

Agua del mar (Oostende)

We spreken deze middag af met vrienden uit Engeland om samen iets in Oostende te eten. Agua del mar lijkt ons hiervoor een prima plek. Het weer ligt al het hele weekend op de wip maar we wagen ons toch aan een tafeltje op het terras, waar het zicht op de zee het mooist is.

We klinken met een picon witte wijn, een ricard en een pils en bestellen alvast enkele tapas (garnaalkroketjes, gemarineerde zalm, kippenspiesjes, gefrituurde tongreepjes en kaashapjes met spek). De hapjes smaken en maken van het aperitief een lang en gezellig moment.

Bij de gerechten wordt een rode Rothschild gekozen (de vrienden uit Engeland hebben blijkbaar hun goeie redenen hiervoor) en die blijkt erg lekker.

De lasagne met seizoensgroenten verschilt volledig van de lasagne die we de vorige keer kregen. Het is een krokante lasagne geworden met gewokte groentjes. We waren de vorige keer erg enthousiast over dit gerecht, maar ook deze variant is lekker. Geen volle zuiderse smaken, maar wel lichte zomerse toetsen. Leuk. En vooral: ‘seizoensgroentjes’ is hier geen leugen.
Ook de kabeljauwvlokjes zien er ditmaal anders uit. Maar ook hier is men niet ontgoocheld.
Aan de andere kant zien we de gerookte makreel en de hoevekip verschijnen. Beide gerechten ogen aantrekkelijk, en we horen geen klachten (maar dat kan ook een beleefdheidsvorm zijn natuurlijk).

We ronden de lunch tevreden af. Agua del mar bleek inderdaad een prima plek voor een maaltijd met buitenlandse toeristen.

www.aguadelmar.be

Onze score: check this out
Bediening: sympathiek
Omgeving: stijlvol met zeezicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten