zondag 26 juni 2011

Nxt Door (Maastricht - NL)

Deze plek was aanvankelijk de annex van het sterrenrestaurant Beluga (en heette toen Beluga Nxt Door). Ondertussen zijn ze een eigen weg ingeslaan (verkort: Nxt Door) die duidelijk de juiste is. We installeren ons deze middag in de schaduw op het terras. Om dit bijzondere weekend te vieren, klinken we met een kir royal die heerlijk fris smaakt.

Omdat vanavond een sterrenstaurant op ons wacht, proberen we ons wat in te houden voor de lunch. De kaart is aantrekkelijk, wat matigheid tot een moeilijke opdracht maakt. De ene kant opteert voor een vegetarische huisspecialiteit met truffel en groentjes. De andere kant kiest voor eend.

Bij het wachten krijgen we een hapje: ‘onze nieuwe’ (maatjes dus). Lekker. We krijgen ook een warm broodje en olijven.

Bij de eerste hap van het truffelgerecht is het meteen duidelijk: this is heaven. Een werelds smakenpalet doet ons bijna jodelen van plezier. Hemelse paddenstoelen, groene asperges en raapjes zijn op smaak gebracht met een truffelboterjus. Voorts zijn er truffelschilfers, een brioche en een eitje die het plaatje compleet maken. We twijfelen er niet aan dat dit in de top vijf beste gerechten ooit zit, en het doet ons even denken aan de Pure C in Cadzand.
De andere kant is ook enthousiast over de krokante eend met citrusjus en zomergroenten. Eveneens top, maar toppen aan het truffelgerecht lukt net niet.

www.nxtdoor.nl

Onze score: this is heaven
Bediening: sympathiek
Omgeving: hip met cocktailbar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten