zondag 12 juni 2011

Normandie (Koksijde)

Het is vandaag vaderdag en we vieren dat in een bootrestaurant in Koksijde. Bij prachtig weer kan je buiten zitten en genieten van een schitterend duinenzicht. Maar de vaders worden vandaag niet beloond met een zomers zonnetje en dus zitten we binnen. De boot is modern en smaakvol ingericht en biedt met haar drie verdiepingen vrij veel ruimte.

We zijn met zessen en bestellen alvast een aperitief. De champagne is lekker, net als de porto’s, ricard en picon witte wijn. Bij het aperitief krijgen we wat kaas en salami. Er is een menu voor vaderdag, maar we maken onze keuze à la carte.

Alle voorgerechten ogen vrij mooi. Het klaverblad bevat vier kleine visgerechtjes (garnaalkroketje, Sint-Jakobsnootje, gefrituurde scampi en een gegratineerde oester). Het bordje met (dikke) garnalen, puree en een gepocheerd eitje is erg lekker. Het barok overladen voorgerecht met scampi valt ietwat uit de boot. Een gerecht uit de wok mag voor ons avontuurlijker. De oesters zijn klein en sommige wat melkig, maar ze zijn oké voor deze periode van het jaar.
Bij dit alles drinken we een Chileense gewurztraminer die het vermelden waard is. De wijn kon zelfs de sceptici aan tafel erg bekoren.

De hoofdgerechten blijken beduidend minder smaakvol dan de voorgerechten te zijn. De zeetong is oké maar valt nogal zwaar uit. In de bouillabaisse waren geen verrassingen te vinden, maar wel de obligatoire langoustine. De kabeljauw was oké maar de grietbot ontgoochelde met zijn loodzware dijonaise saus en de volgens de kaart met prei gevulde canneloni die op het bord iets anders bleken te zijn.
Ook over de kalfszwezeriken is er weinig enthousiasme. Een deel zit zelfs verborgen tussen de puree.

Twee mensen uit het gezelschap wagen zich nog aan een dessert. De carpaccio van verse ananas is een lekker licht nagerechtje. En de dame blanche (geserveerd met wat verse meloen) smaakt ook. De anderen houden het op een koffie waarbij we een glaasje advocaat en een bokkenpoot krijgen.

www.denormandie.be

Onze score: just ordinary
Bediening: oké
Omgeving: modern ingerichte boot met zicht op duinen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten