zondag 19 juni 2011

Narai Thai (Brugge)

We reizen met de trein van Brussel naar Oostende. Met een reeds opgelopen vertraging van twee uur stranden we in Brugge. De trein naar Oostende lijkt ver weg, dus besluiten we het onaangename aan het aangename te koppelen en zoeken we een terrasje op in Brugge. Na een aangenaam aperitief in het zonnetje, is de eetlust sterk aanwezig. We proberen even de Rock-Fort, maar daar is enkel nog een plekje aan de bar te krijgen. Op naar de Narai Thai dan maar, waar we de vorige keer uitstekend gegeten hebben.

Opnieuw merkt de ober bij de bestelling op dat er een vegetariër aanwezig is. Het wachtbordje is dan ook aangepast. Aan de ene kant krijgen we een vegetarische loempia, aan de andere kant een vleesballetjes en een dim sum.

De voorgerechten zijn alvast opnieuw erg lekker. Een pittig soepje met tofu en smaken die we niet in het potje Thaise kruiden uit Delhaize zouden vinden. Het slaatje met engelenhaar is tegelijk lekker pittig en fris.

De groenten met gele curry worden aan tafel gebracht maar lijken niet bijster aantrekkelijk te zijn. Het gerecht heeft een nogal zwakke kleur en het sausje is gekarteld. De smaak is iets beter dan de looks, maar dit kunnen we zelf beter. Ook het andere gerecht met inktvis overtuigt allerminst. We menen niet meer dan vier stukjes inktvis te ontwaren en het accompagnement kan geenszins de verwachtingen inlossen. De groenten zijn flets en de saus lijkt niet meer dan een verwarmde loempiasaus zoals we die thuis in de kast staan hebben. Bijna onsmakelijk eigenlijk.

We zijn ontgoocheld en verward. Want hadden we de vorige keer uitzonderlijk geluk, of dit keer uitzonderlijk geen geluk? In elk geval: een maaltijd als deze is te mijden.

www.naraithai.be

Onze score: just ordinary
Bediening: sympathiek, attent
Omgeving: oosters

1 opmerking: