woensdag 22 juni 2011

Bottarga (Oostende)

Op de langste dagen van het jaar moeten we klinken. Hoewel het erg waait, vinden we in het halfopen terras van de Bottarga een spot die windvrij is. Zo lijkt het een prachtige zomeravond te zijn, en we laten de schijn ons bewust bedriegen. Een picon vin blanc en een Duvel maken het plaatje compleet.

We vermeldden het al, de beste vissoep ter wereld vind je in de Bottarga. Ook nu is het een avontuurlijk soepje met tonijn, staartvis, paling, mossel en andere witte vis. We vragen ons af hoe de soep gemaakt wordt. Onze smaakpapillen vertellen ons dat de lichte anijstoets wellicht door een scheutje Ricard werd opgewekt.
De andere kan geniet intens van de sashimi. Plakjes tonijn, Sint-Jakobsnootje, zalm en heilbot worden vergezeld van smaakvolle gember, wasabi en sojasaus.

Vervolgens werd gekozen voor een slaatje van scampi, zalm, roquefort en currydressing. De vis overtuigt niet, maar voorts smaakt het gerechtje best oké. De andere kant is evenwel opnieuw erg enthousiast over zijn keuze: gegrilde tonijn (nog mooi roze) met merguez en paella. Het glaasje rosé erbij vervolledigt het tafereel. Toerist in eigen stad.

www.bottarga.be

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk verzorgd
Omgeving: loungy hip

Geen opmerkingen:

Een reactie posten