woensdag 18 mei 2011

Simple douceur (Nîmes - Frankrijk)

Pal in het oude centrum maar weg van de drukte vind je Simple Douceur. Het ligt goed verscholen in een prachtig steegje. Een insigne van de GaultMillau scherpt alvast de verwachtingen.

De kaart bevat enkele suggesties waarbij we toch een beetje betreuren dat ook de visgerechten vleeselementen moeten bevatten. Geen erg voor de ene kant van de tafel die voor de kabeljauw met chorizo, spinazie en wilde rijst kiest, al ziet de andere kant zich genoodzaakt voor het slaatje met geitenkaas te kiezen met de expliciete vraag om het spek achterwege te laten.

Het visgerecht is oké maar bevat te weinig zuiderse smaken, we zijn tenslotte in Nîmes. Het geitenkaasje is op twee manieren geroosterd (honing en Provençaalse kruiden) en is erg lekker, maar ligt op een weinig aantrekkelijke berg sla. Opnieuw is op de wijn niets aan te merken, en is qua prijs/kwaliteit niet te vergelijken met wat je in België kan vinden. Maar de GaultMillau, die loopt in België deze nochtans sympathieke keet zo voorbij, daarvoor waren de gerechten net iets te mak.

Simple douceur vind je in de rue des marchands.

Onze score: quite okay
Bediening: vriendelijk
Omgeving: zuiders charmant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten