zaterdag 28 mei 2011

Les Tilleuls (Lagorce - Frankrijk)

De uitzonderlijke magie van weleer moest dan wel een beetje inboeten, toch blijft Les Tilleuls een goeie geheimtip en dus een prima plek om een laatste avond in het zuiden af te sluiten. De meeste mensen zitten binnen maar wij proberen het toch op het terras en zullen dat volhouden tot na het voorgerecht. We klinken met een rosé schuimwijn met braambeslikeur en een royal ardechois (schuimwijn met kastanjelikeur).

Omdat het de vorige week wist te overtuigen, kiest de ene kant opnieuw voor de pressé d’aubergines die ook deze keer erg lekker en smaakvol zal zijn. De andere kant gaat voor de Sint-Jakobsnoten met toetsen wortel en een heerlijke en erg fijne kastanjepuree.

We drinken rood van Domaine Jérôme Mazel en dat is een naam die we zullen onthouden. Als hoofdgerecht koos de ene kant voor dezelfde Sint-Jakobsnoten en kan het avontuurlijk smakenpallet ook daar ontdekt worden. Aan de overzijde komen scampi in een kruidenkorst met rijst en rode curry. De kruidenkorst is wonderbaarlijk en de andere elementen bieden een unieke fusion van zuiders en oosters.

Vrolijk van het lekkere eten klinken we nog met een straffe cognac en een armagnac. Tevreden en nog vrolijker trekken we naar huis.

Onze score: this is heaven
Bediening: aardig
Omgeving: zuiders terras met prachtig zicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten