vrijdag 20 mei 2011

Les Tilleuls (Lagorce – Frankrijk)

We ontdekten deze bijzondere plek in 2009. En toen was this heaven. Een avontuurlijke keuken, een aardige bediening en een fenomenaal zicht op de vallei van Lagorce. Lagorce is trouwens het mooiste dorpje op aarde. Of toch het mooiste dat we tot dusver mochten ontdekken. Piepklein, maar dapper op de rug van de berg.

Twee jaar verlangden we om opnieuw in Les Tilleuls te gaan eten. Deze avond is het zover. De kaart doet nog steeds herinneren aan die van twee jaar tevoren, al weten we dat de kok ondertussen verhuisde naar de kruidenierszaak even verderop. We zijn benieuwd en kiezen eenmaal voor de menuformule met vier gangen (aan 25 euro) en aan de andere kant wordt de keuze a la carte gemaakt. Terwijl we kiezen, drinken we een pastis en een castagnou (witte wijn met kastanjelikeur) en proeven we van de kaaskoekjes.

Uit het menu komt eerst de bereiding van gegrilde paprika, aubergine en tomaat. Heerlijk en zuiders, waarbij de groenten nog volop hun eigen smaken blootgeven. Aan de andere kant komt een prima carpaccio van rund. De lokale wijn die we kiezen, cuvée Thomas van het domein Vigier, is hemels.

Vervolgens in het menu krijgen we de zalm met sinaasappelsaus. Hoewel we weigerachtig zijn op fruitsausjes, is dit er een die ons kan bekoren. Aan de andere kant komt een konijnenbil in een Provençaalse saus. Lekker, al is er minder magie dan toen we deze plek ontdekten.

Het menu biedt ook een kaasassortiment waar we dol op zijn. De wijnen en kazen in Frankrijk smaken wel degelijk beter dan bij ons. En tot slot krijgen we nog de dessertkaart (eveneens in het menu inbegrepen). We gaan voor een moelleux met pistache (zonder vloeibare chocolade helaas) en een lekkere tarte tatin.

De avond waar we zo naar uitkeken sluiten we af met een ijzerkruidlikeur en een cognac. De keuken was niet zo verfijnd en exclusief als in onze herinneringen, maar de avond was dat des te meer.

Onze score: check this out
Bediening: aardig
Omgeving: zuiders terras met prachtig zicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten