donderdag 5 mei 2011

Café de Paris (Nieuwpoort)

Deze avond proberen we nog eens een goeie ouwe. Café de Paris wisselde doorheen de jaren af en toe van eigenaar, en de ene kon de lat al hoger leggen dan de andere. Nu runnen de ‘oorspronkelijke’ eigenaars evenwel opnieuw het restaurant, en dus zijn we benieuwd. Zij waren diegenen die ons destijds bekeerden.

We starten met een picon vin blanc en een kir. Het eerste gerechtje, Sint-Jakobsnootjes met linzen en knolselder is lekker. Op de kaart was dit gerecht nog voorzien van gelakt buikspek en gevogeltejus, maar de kok maakte er een exclusief visgerechtje van. Aan de andere kant smaakt de vissoep. Traditioneel maar lekker. De Italiaanse Chardonnay vult de gerechten prima aan.

Daarna komen drie slibtongetjes met frietjes en een slaatje. Hier valt niks op aan te merken. De gepocheerde tong met witte wijnsaus en mosseltjes hadden we avontuurlijker of toch zeker ietwat fijner verwacht. Die vier bereidingen van patat bijvoorbeeld hoefde voor ons niet, al heeft dat misschien vooral te maken met het feit dat we eigenlijk niet per se fan van aardappel zijn. Maar ook de room bij het witte wijnsausje hoefde allerminst.

Een dessert lukt niet meer, maar we besluiten de avond met een Baileys en een Drambuie.

De bediening was hoffelijk, wat doorheen de wisseling van eigenaars wel eens fluctueerde. De magie van weleer is verdwenen, al heeft het kader zijn charme niet verloren en blijft het een prima plek voor een brasserie-visrestaurant.

www.cafedeparis.be

Onze score: quite okay
Bediening: vriendelijk
Omgeving: stijlvolle brasserie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten