maandag 30 mei 2011

Agua del mar (Oostende)

We vieren onze thuiskomst graag in schoonheid. Het is mooi weer en dus zoeken we een zonnige locatie. Agua del mar blijkt wat dat betreft een goede keuze want we kunnen op het terras plaatsnemen met zicht op het strand en de zee.

Met een ricard en een picon witte wijn wanen we ons nog in het zuiden. Omdat de kaart heel wat aantrekkelijke tapas bevat, kiezen we er een aantal als voorgerecht. We kiezen voor de carpaccio van Sint-Jacobsvruchten, de gemarineerde zalm, de maki van zalm (die we uiteindelijk niet zullen krijgen maar die wel op de rekening zal verschijnen), gepaneerde tongreepjes, mini garnaalkroketjes en de bruschetta. Alles is smaakvol en zoals het hoort.

Als hoofdgerecht kiezen we de kabeljauwvlokjes. Dit gerecht bevat met zijn zuiderse groenten en taartje van tomaat de perfecte ingrediënten voor een mediterrane maaltijd. En we weten uit ervaring dat die zuiderse smaken in Agua del mar uitstekend worden opgeroepen. De kabeljauw smelt op je tong, net als de heerlijke groentjes. De Italiaanse wijn die we hierbij kozen, maakt het een feest voor de zintuigen.

Omdat een plotse mist opduikt en de temperaturen drastisch dalen, is er geen gelegenheid meer tot een nagerecht. We zijn niettemin tevreden dat we de vakantie in schoonheid konden eindigen.

www.aguadelmar.be

Onze score: check this out
Bediening: sympathiek maar met een fout in de rekening
Omgeving: stijlvol met zeezicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten