donderdag 14 april 2011

't Stad Kortrijk (Oostende)

We verbeeldden ons bij ‘t Stad Kortrijk (in de Langestraat 119) tot voor kort een te mijden plek. Onlangs besloten we om de verbeelding te testen aan de realiteit, en de realiteit bleek nog mee te vallen. ‘t Stad Kortrijk heeft wel charme, je voelt het oude Oostende in deze plek aanwezig.
Deze middag weten we niet echt waarheen voor de lunch. Het is marktdag en heel wat restaurants zijn goed gevuld. (Schoon)moeder kent ‘t Stad Kortrijk niet, en dat maakt de beslissing gemakkelijk..
(Schoon)moeder bestelt een pintje als aperitief en kijkt even vreemd op omdat een flesje zonder bierglas aan tafel wordt gebracht. Of drinken van het flesje niet te mannelijk is? Welnee, hier is het back to basics en bier uit het flesje hoort daar blijkbaar bij. We bestellen ook een flesje wijn, maar daar krijgen we gelukkig wel glazen bij. Wijn van de fles zou er toch net over zijn.
Tweemaal wordt gekozen voor tomaat-garnaal met frietjes en eenmaal voor pladijs. Opnieuw een franjeloze maar lekkere maaltijd.

Onze score: quite okay
Bediening: droog
Omgeving: franjeloos
Prijs: low2 opmerkingen:

  1. het is er niet alleen geschikt om met schoonmoeders te gaan eten. Het is er ook oudervriedelijk voor ouders met jonge kinderen: geen uitgebreide kaart, geen kindermenu, geen cola en zeker geen rendierhoedje. Gewoon eten wat de pot schaft. Opvoeding tijdens restaurantbezoek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. we zijn van Oostende ,zijn er gaan eten , prima maaltijd maar voor grote eters niet voldoende ... we werden na ons eten verzorgt door opdienster de zaak te verlaten , een dessert ?? aan neus voorbij . omdat ze plaats wilden voor andere eters
    mijn zus kent de uitbater .. maar ons zien ze daar niet meer

    BeantwoordenVerwijderen