zondag 3 april 2011

St-Malo (Oostende)

Thuis staat verse arrabiata te pruttelen op de kookplaat en ook de tafel is al mooi gedekt. Maar we zijn impulsief genoeg om onze plannen door te schuiven naar morgen en trekken alsnog stadwaarts om op restaurant aan tafel te schuiven.

Op de zeedijk liggen sommige restaurants er verlaten bij, maar in St-Malo zitten toch enkele tafeltjes. We klinken met een prachtig zicht op een ondergaande zon met een picon vin blanc en een glaasje rosé cava. De picon wordt overigens met stijl en smaak geserveerd: de picon zit in een groot glas waarbij een karafje wijn wordt geserveerd.

Er is een keuzemenu aan 36 euro dat alvast één van ons weet te bekoren. Daaruit worden de oesters en de tong gekozen. De keuze voor het dessert zullen we achteraf wel maken.
Aan de andere kant wordt gekozen voor Thaise keuken. Eerst Dim Sum en dan zeevruchten op Thaise wijze. Bij de hoofdgerechten bestellen we de huiswijn.

De oesters zijn lekker, en ook het assortiment Dim Sum met drie sausjes wordt gesmaakt.

We kijken met verbazing als het Thaise hoofdgerecht geserveerd wordt. Een aantrekkelijk kleurrijke en royale portie zeevruchten met knoflook, chili en groentjes verschijnt aan tafel. En we boffen, want het smaakt even goed als het eruit ziet. Ook de tong met een puntzak frietjes smaakt heerlijk.

We kiezen beiden nog voor een dessert: aan de ene kant komt de loempia van banaan met vanille-ijs en chocoladesaus en aan de andere kant de carpaccio van ananas. Bij de ananas wordt wat teveel ijs geserveerd, maar voorts is ook op dit dessert niets aan te merken.

De impulsieve keuze om op restaurant te gaan, bleek de juiste!

Bij het buitengaan maken we nog een praatje met de gastvrouw. Of de kok van Thaise afkomst is, willen we weten. Dat blijkt niet het geval: de gastheer staat achter het fornuis en het was zijn liefde voor Thailand die hem in die richting duwde. Het vele reizen heeft hem duidelijk de knepen van het vak geleerd.

www.st-malo.be

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk, ietwat onhandig
Omgeving: zicht op zee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten