zaterdag 23 april 2011

Savarin - Venetiaanse Gaanderijen (Oostende)

Als alle voorwaarden goed zitten - een goede sterrenconstellatie bijvoorbeeld maar vooral: mooi warm weer en weinig wind - dan heb je zo’n zeldzaam moment waarop het terras van de Savarin aan de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende de ultieme plek is om te genieten van een lekkere maaltijd.

Al enkele dagen worden we getrakteerd op prachtig weer. In Europa is het elders niet warmer op dit moment. Neem van ons aan dat dit maar zelden gebeurt. We willen ervan profiteren en reserveren een tafeltje aan de Venetiaanse Gaanderijen. Een bijzonder mooie plek , je waant je toerist in eigen stad.

We klinken met zicht op een gladde zee en een langzaam ondergaande zon met een Ricard en een picon vin blanc en checken de menukaart die veel lekkers lijkt te bevatten. Er wordt gestart met gemarineerde sardientjes die het perfecte antwoord zijn op deze prettige lentedag. De sardientjes worden vergezeld van een knapperig zuiders slaatje. Top. De roséwijn is evenwel slechts matig. Aan de andere kant komen garnaalkroketten die de verwachtingen inlossen. Lekker.

Daarna komt vissoep die in een apart potje wordt geserveerd en waaruit je jezelf kan bedienen. De smaak getuigt van eenzelfde eigenzinnigheid. Een stevig aantal visfilets in een lekkere visbouillon dat wordt vergezeld van rouille en ciabattatoast. De rouille en de toast zijn niet helemaal ons ding, maar we krijgen nog wat brood en het geheel is meer dan lekker. Aan de andere kant komt zeeduivel van de plancha met een zuiderse paprikacoulis en handgerolde couscous. Smaken puur en fijntjes uitgekiend. Heerlijk. Ook het glaasje witte huiswijn dat we bij ons hoofdgerecht bestelden is lekker.

Leuk, dat lenteweer! Wat ons betreft mag het zo blijven!

www.savarin.be

Onze score: check this out
Bediening: oké
Omgeving: koninklijk terras met zicht op zee
Prijs: mediumGeen opmerkingen:

Een reactie posten