zaterdag 30 april 2011

Refter (Brugge)

De refter, de bistro van sterrenchef Geert Van Hecke, kon ons in het verleden wel bekoren, maar de kaart is nogal vleesgericht waardoor we hier niet zo snel belanden. We surfen even naar de site en merken dat er zowaar een vegetarisch hoofdgerecht aangeboden wordt. We reserveren prompt, en kunnen om 21 uur een tafeltje krijgen. Perfect.

Bij het arriveren blijkt dat de keet op volle toeren draait. De paar lege tafels worden binnen de 15 minuten door nieuwe gasten bezet. Het is even wachten tot we kunnen bestellen. Het aperitief, een kir royal en een picon vin blanc, is alvast een goeie start. We kiezen beide hetzelfde voorgerecht: gemarineerde makreel met een salade en een rilette van makreel. Er is een slaatje bij met venkel, en de geconcentreerde stipjes paprika geven het bord een lekkere en mooie versiering mee. De wijn, Salt (Italiaanse Chardonnay – 2009), wordt in een koeler aan tafel gebracht maar we moeten onszelf bedienen.

Daarna komt het warme slaatje dat we reeds op de website opmerkten en de zeekat, een gerecht uit de suggestiekaart. Het slaatje bevat speciale champignons, peultjes, erwten, asperges en een gepocheerd ei. Er worden nog twee schoteltjes apart bij geserveerd: een sausje en een aardappelmousseline. Alles is erg rijk aan smaken en werkelijk een plezier om te verorberen. De zeekat met een risotto van gekonfijte tomaat, basilicum en pijnboompit is ook uitstekend van smaak.

Hoewel we al aardig onze buik rond hebben gegeten, vallen we toch nog voor een dessert. We kiezen voor de panna cotta van aardbeien en de dame blanche. Lekker, al mocht er een toefje slagroom bij de dame blanche en kon de chocoladesaus wat ‘echter’ zijn. We ronden af met een heerlijk geurende koffie en een ijzerkruidthee, waar we nog een nonnebil en een praline bij krijgen.

www.bistrorefter.com

Onze score: check this out
Bediening: kan beter
Omgeving: stijlvol
Prijs: medium1 opmerking:

  1. Het eten is best lekker, er staan veel klassiekers op de kaart die hedendaags en verzorgd gebracht worden.
    De wijn is echter veel te duur.

    BeantwoordenVerwijderen