zaterdag 16 april 2011

Kai Fa (Izegem)

Vrienden nemen ons mee naar Izegem. In een blaadje bleef de reclame voor een nieuwe Thai niet onopgemerkt en dus trekken we er op uit om dit te checken.
We zijn duidelijk niet de enige die de reclame hebben opgemerkt want het restaurant zit bomvol. En dat laat zich helaas vertalen in een drukkend geroezemoes dat door de slechte akoestiek nog eens extra versterkt wordt.

Het restaurant is een moderne nieuwbouwruimte dat met de nodige attributen een oosterse toets moet meekrijgen. Op foto had het evenwel overtuigender geleken. Zonder de Thaise fikfak stellen we er zo een gymzaal of textielbedrijf bij voor. We klinken op onze gezondheid en bestellen er enkele groenterolletjes bij die worden gesmaakt. Omdat de zaal bomvol zit is de bediening veeleer nerveus. Vooraleer de gastheer loopt er gestresseerd bij.

We starten met enkele dim sum die de matigheid niet overstijgen. Ernaast komt papayasalada die vooral erg pikant en zurig is maar voor de rest weinig overtuigt. Niets vergeleken bij de papayasalade die we in de Narai Thai in Brugge aten. De salada met varkensgehakt en Thaise kruiden overtuigt wel en getuigt van authenticiteit. Ook de gefrituurde koekjes van scampi zijn lekker. De roséwijn die de gerechten vergezelt is ondermaats.

Daarna komt er pikante groene curry met tilapia die wordt gesmaakt al ontbreekt het waw-gevoel dat de authentieke Thaise keuken ons kan geven. De curries met tofu en aan de andere kip getuigen van eenzelfde halfslachtigheid. Een hoop tofu en respectievelijk kip, al hadden we ons liever laten verrassen door een gevarieerder palet met groentjes. De curry aan de overkant met rund wordt oké bevonden.

Niemand aan tafel is van zijn sokken geblazen. Matigheid troef in deze keet. Leuk dat het in Vlaanderen steeds makkelijker wordt om Thais uit te eten, maar voorlopig moet je daarvoor niet in Izegem zijn.

www.kaifa.be

Onze score: just ordinary
Bediening: nerveus
Omgeving: wannabe thai

1 opmerking:

  1. Vooral slechte bediening: nerveus, slechtgeluimd en vooral onvriendelijk... Eten niks speciaals! Sommige afhaalchinezen zijn beter !! Kai fa suck's

    BeantwoordenVerwijderen