donderdag 7 april 2011

Cromwell (Oostende)

De marktkramers zijn aan het opruimen als wij ons installeren op het terras van de Cromwell. We klinken op deze lentedag met een Ricard, een kir en een picon vin blanc.

De kaart van de Cromwell bevat traditionele vis- en vleesgerechten. We zetten de lunch in met een salade van handgepelde garnalen, gambas op oriëntaalse wijze en asperges Richelieu. Nadien komt een bouillabaisse, lotte met groene pepersaus en sint-jacobsnootjes met witlof. De bouilabaisse is een dikke soep rijkelijk gevuld met vis, zonder schelpen of schalen. De lotte is oké, al zal deze groene pepersaus niet de beste van de wereld zijn. Hierbij hoort een Pouilly-Fuissé. De nadronk is wat mager, maar voorts toch wel een lekkere wijn.

Hoewel we voldaan zijn, bestellen we nog een dessert. We willen immers zo lang mogelijk genieten van dit terras. Eenmaal wordt gekozen voor de vitaminen (bordje vers fruit), eenmaal voor aangevulde vitaminen (vers fruit met vanille-ijs) en eenmaal voor tarte tatin. Tot slot bestellen we nog een koffie met Drambuie, waarna we echt niets meer kunnen verzinnen om nog langer te kunnen blijven zitten.

Onze score: quite okay
Bediening: vriendelijk
Omgeving: klassiek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten