vrijdag 15 april 2011

Bistro Mathilda (Oostende)

We hebben geluk want we kunnen deze middag het begin van het weekend vieren bij Bistro Mathilda. De zon schijnt en we genieten van een aperitief maison (cava met likeur) en een kir royal op het terrasje. We krijgen er wat olijfjes en salami bij. De bediening is opnieuw erg hartelijk en we herkennen tot onze verrassing de ober die we van Di Coylde herinneren maar die ook recenter aan het werk was in de Ostend Queen.

Na het aperitief nemen we binnen plaats. De sardines met structuren van rode biet ogen aantrekkelijk. De sardines zijn top en we identificeren vier verschillende bereidingen van rode biet die het bord verfraaien. Aan de andere kant wordt de gerookte zalm met toast erg gesmaakt. Hierbij wordt de wijn, Bianco delle Regine uit de streek van Umbrië (Italië), niet vergeten.

Als hoofdgerecht wordt een salade van handgepelde Oostendse garnalen geserveerd met frietjes, en aan de andere kant komt een bereiding met tonijn. De tonijn is nog mooi rood en de cappellini met tomatencoulis is erg lekker, al mocht die toch meer gezouten. We zijn na deze maaltijd meer dan voldaan, en verlaten uitgeput maar uiterst tevreden het restaurant. Dit bezoek was dan ook ‘close to heaven’.

www.bistromathilda.be

Onze score: check this out
Bediening: hartelijk
Omgeving: brasserie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten