vrijdag 4 maart 2011

’t Stad Kortijk (Oostende)

’t Stad Kortijk duikt steevast op in de ‘check this out’-lijstjes van BV’s in magazines. De commentaren van vrienden die er al geweest waren, deden ons evenwel steevast huiveren. ‘De mayonaise schep je zelf maar uit de pot’ of ‘bestek graai je zelf uit de bakken’ doen een sfeer vermoeden die niet aan ons is besteed. Voor ons hoeft het zeker niet altijd een gedekte tafel met vier glazen te zijn, maar we houden wel van hoffelijkheid of een warme ontvangst.

Deze avond zijn we op stap met maten uit Gent. Eén van hen (eigenlijk een Kortijkse) is al in ’t Stad Kortrijk geweest, en het is dan ook daar dat we belanden. We hebben geluk want het lijkt vrij rustig in het restaurant.

De kaart beperkt zich tot de basics. Je vindt er visgerechten aan 12 tot 18 euro (pladijs, garnaalgerechten, tong en mosselen) en steak aan een verbazende 9 tot 11 euro. We kiezen de pladijs met garnalen en de tomate-crevette. We bestellen hier een fles witte wijn bij, een Entre-deux-Mer voor 12,50 euro.

We worden bediend aan het ritme dat de gerecht klaargemaakt worden, dat betekent dat de tomate-crevette sneller aan tafel is dan de pladijzen. De frietjes zijn lekker, en we krijgen er spontaan een schoteltje mayonaise bij.

De gerechten zijn eenvoudig maar vers en lekker. ’t Stad Kortrijk is een franjeloos restaurant, met een eerlijke keuken en eerlijke prijzen. Ideaal voor wie op stap is in Oostende, alleen of met vrienden, en een simpele maaltijd apprecieert.

Onze score: quite okay
Bediening: droog
Omgeving: franjeloos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten