vrijdag 4 maart 2011

Le Grillon (Oostende)

We zetten het weekend in met een bezoek aan Le Grillon. We klinken met Cava en maken onze keuze. We herinneren ons de verbluffend lekkere gegrilde tarbot van de vorige keer en dus zit dat er alvast bij. Aan de andere kant wordt gekozen voor tong en kalfszwezeriken.

De Grillon biedt de beste gebakken tong ter wereld. Ook vandaag wordt bevestigd dat niemand beter tong kan maken en serveren dan de Grillon. Zoals steeds komt de tong in twee keer, waarbij je na een eerste bord getrakteerd wordt op een nieuw bord, met nog een tong, slaatje en verse frietjes. Ook de tarbot is opnieuw top al ontbreekt dit keer het verrassingseffect dat ons de vorige keer van onze sokken blies. Over de kalfszwezeriken alvast niets dan enthousiasme.

Vandaag lukt het nog om na de rijkelijke maaltijd aan dessert te denken. Het ijs met aardbeien en slagroom is lekker. De aardbeien zijn voor deze tijd van het jaar erg aantrekkelijk. Het vanilleijs in de Grillon is oké, maar niet de beste ter wereld. Die mag voor ons wat romiger zijn. De flan caramel aan de overkant is lekker en de verse ananas is top.

Een koffie sluit een perfecte lunch af. Iemand klinkt nog op de goede afloop met een oude Calvados.

www.legrillon.be

Onze score: this is heaven
Bediening: professioneel verzorgd
Omgeving: klassiek
Prijs: high


Geen opmerkingen:

Een reactie posten