maandag 7 maart 2011

Kruidenmolen (Klemskerke)

De sterrenconstellatie is ons gunstig gezind want vanavond hebben we weeral iets te vieren.
We zoeken eerst op intranet naar mogelijkheden maar komen na veel wikken en wegen uiteindelijk bij de Kruidenmolen in Klemskerke terecht. De Kruidenmolen was destijds een tip van onze (schoon)zus. Ons eerste bezoek was meteen een voltreffer geweest, en dat is erna altijd zo gebleven. Ideaal om vanavond te klinken op de sterrenconstellatie.

De Kruidenmolen zie je vaak terug in favorietenlijstjes van BV’s. Vooral sterrenchefs lijken steevast dit restaurant uit te kiezen als ze zelf uit tafelen willen gaan. En alsof dit feit vanavond geïllustreerd moet worden, komt Gert de Mangeleer (Hertog Jan) effectief met zijn gezin aan een tafel schuiven.

Naast een aantal klassiekers biedt de kaart telkens ook een aantal suggesties met een avontuurlijke twist. Deze avond starten we met een klassieker: gefrituurde tongreepjes. Daarna zullen suggesties volgen.

Bij de kir en het biertje krijgen we kreukels en verse broodjes met gerookte pastei.
De tongreepjes zijn heerlijk, net als de tartaarsaus met kappertjes en het slaatje met rode biet, wortel en rammenas. Op de wijnkaart zijn zowel bij wit als rood een viertal wijnen per glas beschikbaar. We kiezen bij het voorgerecht allebei een andere witte wijn.

Daarna wordt bij de duif een glas Argentijnse rode wijn besteld. Deze wijn blijkt zo lekker, dat een extra glas besteld wordt bij de zalm. De duif met zijn gekonfijte billetjes wordt geserveerd met een wortelstoemp en heerlijk knapperige peultjes en wortel. Top!
De zalm is nog lekker sappig, kreeg een laagje rouille en werd gewikkeld in een zachte loempia. Ook hier worden winterse groentjes (een stoemp met spruitjes en erwtjes) bij geserveerd met zachte en rijke smaken.

We twijfelen even of we nog de huisgemaakte chocoladetaart meester zullen maken, maar houden het bij een ijzerkruid- en kamillethee. Bij de thee krijgen we enkele zoetigheden: een pâte de fruits van blauwe bessen, een cakeje met chocolade en een bolletje witte chocolade met gepofte rijst.

www.kruidenmolen.be

Onze score: check this out
Bediening: aardig
Omgeving: landelijk met polderzichtGeen opmerkingen:

Een reactie posten