vrijdag 11 maart 2011

Agua del mar (Oostende)

De lente is in het land. Deze morgen hoorden we de vogels vrolijk fluiten en nu baant de zon zich een weg naar de top. Zoveel vrolijkheid moet worden gevierd en we besluiten om nog eens de Agua del Mar te checken. Het restaurant bevindt zich in het Kursaal van Oostende en biedt een fraai zicht op het strand en de zeedijk. Het stijlvol interieur maakt er een bijzondere plek van.

De vakantie en de zon zorgen dat het vandaag bijzonder fijn vertoeven is in Oostende. Toch vertaalt zich dat niet in het restaurant dat veeleer schaars blijkt gevuld. We krijgen een leuke plek aangewezen bij het raam en klinken met een picon vin blanc en een cava (Pere Ventura). De kaart biedt naast gewone gerechten ook een aantal tapas. We besluiten om te starten met een selectie van vier. We krijgen Siciliaance gnocchi overdekt met aubergine en met een heerlijke tomatencoulis, eenvoudige maar lekkere bruschetta met tapenade, carpaccio van St-Jacobsvruchten met een heerlijke toets truffel, en tortilla met zuiderse groentjes. Een geslaagde start.

Daarna volgt een vegetarische lasagne die qua textuur herinnert aan de gnocchi maar dus ook vooral opnieuw getuigt van een heerlijke zuiderse smaak. Aan de andere kant komt de koekoek die in een papillote werd gegaard met groentjes en kruimels peperkoek. Top! We laten beide gerechten vergezellen door de gesmaakte rode huiswijn.

We zijn gecharmeerd door de dessertformule die de keuze laat tussen een tapa of het echte werk. Wij kiezen voor twee desserttapas om onze kleine goesting nog te bevredigen. De ananas van op de plancha met Macadamiaijs is absoluut verrassend lekker. De rijstpudding is oké.

We besluiten de lekkere maaltijd nog met een koffie en een Drambuie. Leve de lente!

www.aguadelmar.be

Onze score: check this out
Bediening: sympathiek
Omgeving: stijlvol met zeezichtGeen opmerkingen:

Een reactie posten