maandag 7 februari 2011

Pomodoro (Oostende)

Iemand tipte ons de Pomodoro voor een snelle maar degelijke lunch. De Pomodoro is behalve een eettent ook een traiteur en bij het passeren hadden we de eetmogelijkheid ter plaatse eerder genegeerd. De plek had ons immers steevast meer winkel dan eettent geleken. Het is de ‘tip’ die ons deze middag toch eens naar hier brengt. En eenmaal binnen valt op dat ons aanvankelijk beeld van de plek verkeerd was. Veeleer dan in een winkel heb je wel degelijk het gevoel dat je in een eettent bent. Met overigens een leuke selectie wijnen aan de wand.

We worden vriendelijk ontvangen en naar een plekje geleid. Omdat we ons tenslotte in een traiteur bevinden, mag je verwachten dat verse producten hier centraal zullen staan. En dat blijkt het geval. De kaart biedt een waaier aan Italiaanse gerechten: pizza, pasta en enkele vleesgerechten. De pasta wordt in huis gemaakt en die kan je in de winkel ook aan het gewicht kopen. Er wordt gekozen voor Escalope Milanese, een pasta met truffel en champignons en de pizza Pomodoro. Bij het aperitief krijgen we wat olijfjes.

In de keuken gaat men duidelijk voor eenvoud waarbij de eigen smaak van de ingrediënten alle ruimte krijgen. Die aanpak is eerlijk maar in het geval van de pizza ietwat te braaf want die had wat gekruider gemogen. De pasta met truffel lijkt aanvankelijk een te royale portie, maar het blijkt zo lekker dat niets op het bord blijft liggen. Hetzelfde geldt voor de Escalope.

Een prima plek voor een lekkere en snelle lunch!

www.pomodoro.be

Onze score: quite okay
Bediening: vriendelijk
Omgeving: traiteurszaak met eethoek


Geen opmerkingen:

Een reactie posten