donderdag 3 februari 2011

Au Vieux Port (Oostende)

Au Vieux Port is gelegen aan de kaai van Oostende, naast Le Grillon (lees hier onze mening over Le Grillon). Le Grillon is dicht, maar Au Vieux Port werd ons aanbevolen en dus wagen we hier onze kans.

Bij het binnenkomen valt meteen een verouderd interieur op. Een onfrisse look en geur. De ober wijst ons een tafel aan het raam toe, wat ons pleziert. Bij het aperitief (cava, vers fruitsap, Ricard) vinden we meteen onze gading in het menu Gourmet. We krijgen een niet zo fameus wachtbordje met een kaaskroketje, een chipolata en een toastje met paté. De ober is hartelijk, maar de vrouw des huizes heeft een vtm-glimlach die ons de hele middag wat zal ergeren. Bij het bestellen van de voorgerechten raadt ze ons met een radio 2-stem de kreeftterrine aan. We vinden het nogal vreemd als onze keuze bijgestuurd lijkt te worden terwijl we bestellen.

Het eerste gerecht komt eraan: ondanks de ‘tip’ toch gebraden Sint-Jacobsnootjes op een bedje van provençaalse saus en garnaalkroketten. Het eerste wordt oké bevonden, en ook de kroketten zijn oké al blijkt het korstje van de garnaalkroketten veeleer taai.
De Zuid-Afrikaanse Sauvignon Grand-Cru (Boschendael – 40 euro) die we erbij gekozen hebben, is erg lekker.

Daarna komt een tussengerechtje: een vissoepje met rouille en gruyère dat eveneens provençaals smaakt en ons kan bekoren. Bij de kreeftencappuccino wordt aan tafel wat Armagnac en room toegevoegd. Leuk. We maken de bedenking dat de derde optie als tussengerecht, een sorbet, misschien een wijzere keuze was geweest. Nu volgt immers nog het hoofdgerecht. Eenmaal zeetong met frietjes, eenmaal ossenhaas met pepersaus en frietjes en eenmaal staartvis met wittewijnsaus, morieljes en aardappelen. Bij het hoofdgerecht zijn er weinig bemerkingen, hoewel verteld wordt dat de steak gisteren thuis beter smaakte.

En om de Gourmetmaaltijd af te sluiten, kunnen we nog uit tal van desserts kiezen. We opteren voor crème brulée en dame-blanche, en bij de koffie krijgen we nog een aantal zoete versnaperingen.
Het restaurant is wat aftands, de vrouw des huizes is niet onze stijl, maar we kunnen Au Vieux Port alleszins niet verwijten dat ze geen waar voor hun geld bieden. Dit menu aan 35 euro is prijs-kwaliteit in orde. Maar we zijn wellicht teveel gewoon en zullen in de toekomst toch liever andere oorden opzoeken.

www.auvieuxport.be

Onze score: just ordinary
Bediening: irritant
Omgeving: aftands

Geen opmerkingen:

Een reactie posten